nedelja, 28. september 2014

28. 9. 2014 ali zadnji dan dobre 3 mesece trajajočih počitnic :)

Začele so se tistega čudovitega 26. 6. 2014 ob 15.00, ko je bil odpisan še zadnji in najobsežnejši izpit 2. letnika. Nato pa hop - na morje. Mislim, da teh 10 dni popolnega oddiha ni bilo še nikoli tako težko pričakovanih. Spanjeeee, počitek, branje (za katerega med letom ni bilo časa, seznam pa vsak dan daljši), kopanje, tek po čudovitih obalnih poteh - z eno besedo PRIJETNO :) Malo smo si seveda porazdelili kuhanje, branje pravljic in umivanje zobkov malemu bratcu, se zabavali ob pisanju kartic, uživali v taroku, občudovanju tamkajšnjih lepot, se šli turiste - skratka oddih v pravem pomenu besede.

Bile pa so te počitnice nekaj posebnega - precej drugačne od tistih pred 1, 2 ali 3 leti.

Prvič po dveh letih sem bila na samo 1 skavtskem taboru, prvič v moji 13 letni zgodovini oratorijev (manjkala sem samo 1x) nisem bila prisotna na celem oratoriju - zahvaljujoč študijski praksi, prvič sem bila 1 od 3 oratorijskih voditeljev, prvič sem morala 1 mesec težko pričakovanih poletnih počitnic nameniti obvezni počitniški študijski praksi, prvič sem spekla 2 poročni torti v razmaku 3 tednov, prvič so minile počitnice, ne da bi se na kakšno organizirano zadevo (druženje, rabor, duhovne vaje...) sama prijavila in prvič se je zgodilo, da sem 2 od 3 mesecev počitnic v večji meri preživela doma (s tem, da sem imela časa za vse, kar sem si zadala, še vedno velikooo PREMALO), da pa je bil eden od teh treh mesecev natrpan več kot do zadnje sekunde: TA MOJ NORI AVGUST bo našel svoje mesto v kakšni od naslednjih objav.

Julija sem malo ustvarjala, predvsem pa se psihično in fizično pripravljala, da bi naslednjih 31 dni čim lažje in čim boljše preživela. Ob tem sem si privoščila malo sproščanja adrenalina ob nočni igri kraje zastav, pa seveda kakšno "kavico" & čvek - tk, za luštn :)

September pa je bil prijeten & sorazmerno umirjen :)

In danes, na zadnji počitniški dan - imam dober občutek, čeprav je bilo zadnjih nekaj dni napornih (ta sestanek, oni sestanek, zrihtaj to za fax, zrihtaj to za letnik... pa še 1001 zadeva za zraven - je bil danes nedeljsko prijeten & umirjen dan. Sv. maša s predstavitvijo skavtov in našega dela, po maši doooolg čvek, skupinsko kuhanje kosila, popoldanski počitek (ne vem kdaj sem si ga nazadnje privoščila), krajši kolesarski izlet s svetovnim razgledom & sončnim zahodom - NEPRECENLJIVO!

Ni komentarjev:

Objavite komentar